Pályázat száma TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0476
A projekt címe

Tanulói és tanári képességek sokoldalú, innovatív fejlesztése a Bajai Bányai Júlia Szakképző Iskolában

Projekt helyszín 6500 Baja Köztársaság tér 1.

Projekt helyrajzi

szám

-

Igényelt

támogatás

12 000 000,-Ft

Projekt

összköltség

12 000 000,-Ft

Pályázat

benyújtás

dátuma

2015.03.20

Projekt rövid

összefoglalója

A Bajai Bányai Júlia Szakképző Iskola nevelő és oktató tevékenysége komoly kihívással néz szembe. A beiskolázás során felvett tanulók bemeneti kompetenciája évről évre egyre gyengébb.

Ez egyaránt érződik a tanulók mérhető teljesítményén (pl. kompetenciamérés), de ugyanígy szembesülünk a szociális helyzetből adódó igen súlyos magatartási zavarokkal is. Nehezíti a munkánkat a sok és folyamatos külső változás. A tanárok által rutinból gyakorolt tantárgyi módszerek egyre nehezebben alkalmazhatók, sokszor eszköztelennek érzik a kollégák magukat a konfliktuskezelés során. Bár egyénileg többen keresik a megújulás formáit több, kevesebb sikerrel, de az eredmények így nem adódnak össze. Az iskolavezetés a problémát felismerve több szálon is elindult. Továbbképzések és nevelési értekezletek, külső előadók témáit úgy határoztuk meg, hogy felpezsdítsük a változás, az önképzés és a közös gondolkozás iránti igényt.

Tanulószervezet fejlesztése, mentorhálózat, Útravaló ösztöndíj, a mediáció fejlesztése mind ezirányba mutat. A pályázat témáinak kiválasztásában kettős cél vezetett bennünket. Egyrészt a megvalósuló aktivitások rá kell épüljenek a már meglévő hagyományos programjainkra, azok közösségformáló és figyelemfelkeltő hatását erősítve. Másrészt biztosítani kell a formálódó értékek fenntarthatóságát, multiplikátor hatását.

Képek az eseményről

Első nap:

Konfliktus-kezelés

Kooperatív technikák

Második nap:

 Konfliktus-kezelés

Kooperatív technikák

 Harmadik nap:

Konfliktus-kezelés

 

Kooperatív technikák