Érettségi utáni szakmaszerzés nappali munkarendben 2021/2022.

 

 

 Kattintson a kiválasztott szakma képére!

 

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - ÉRETTSÉGI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA (NAPPALI MUNKARENDBEN)

 

 

nyomtatható online

 


Cukrász szaktechnikus

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára
a képzés hossza nappali munkarendben 2 év.

 

A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés.

JÓ kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetöség, stressztűrő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározásiba termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat
  • állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különbözd termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel
  • folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetöi, szervezöi, gazdálkodási feladatot lát el; • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőséget;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketing- stratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

 

JÓ választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika.

A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerő piacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - ÉRETTSÉGI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA (NAPPALI MUNKARENDBEN)

 

nyomtatható online

 

 


 

Szakács szaktechnikus

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára
a képzés hossza nappali munkarendben 2 év.

 

A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsövezetói feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezetö helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fö koordinátora a catering tekintetében.

Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett munkát.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia,jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

 

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni

másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek

kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos

feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsófokú tanulmányok folytatására.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - ÉRETTSÉGI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA (NAPPALI MUNKARENDBEN)

nyomtatható online

 


Vendégtéri szaktechnikus

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat S éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára
a képzés hossza nappali munkarendben 2 év.

 

A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervező készség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

 

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

 

JELENTKEZÉSI LAP - ÉRETTSÉGI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA (NAPPALI MUNKARENDBEN)

nyomtatható online

 

 

 


 

Kereskedő és webáruházi technikus

 

 

Kereskedelem ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára
a képzés hossza nappali munkarendben 2 év.

 

 

A kereskedő és webáruházi technikus szakma új távlatokat nyit a kereskedelem

területén. A szakképzett technikus az általános kereskedelmi folyamatok megismerése mellett alapos tudással rendelkezik a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működésével kapcsolatosan.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Átlagon felüli informatikai tudás, logisztikai és szervező képesség, tervezési és elemzőképesség, számolási készség, fizikai aktivitás, csapatmunka.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 

  • kialakítja a kereskedelmi egység külső/belső arculatát, termék-, ár-, értékesítési-, és kommunikációs politikáját;
  • megtervezi, elemzi, értékeli az áruforgalmi tevékenységet;
  • irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését;
  • a vállalkozás nyereséges gazdálkodása érdekében alkalmazza a gazdasági, jogi és marketing ismereteket;
  • kezeli a megrendeléseket, a törzsvásárlói nyilvántartásokat, a bónuszrendszereket;
  • árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze;
  • a legkorszerűbb digitális és technológiai ismereteinek alkalmazásával irányítja a
  • kereskedelmi és elektronikus rendszerek folyamatszervezését, informatikai
  • megvalósítását;
  • aktualizálja az online tartalmakat, részt vesz az aktuális online, offline kampányok
  • lebonyolításában;
  • ellátja a nyilvántartással, a vásárlók kezelésével, az adatszolgáltatással, az adatok
  • védelmével kapcsolatos adminisztratív feladatokat;
  • szakszerűen kommunikál idegen nyelven.

 

Azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi vénával rendelkeznek, nyitottak a kereskedelem új

formáira és az online világ szerelmesei.

 

JELENTKEZÉSI LAP - ÉRETTSÉGI VÉGZETTSÉGGEL RENDELKEZŐK SZÁMÁRA (NAPPALI MUNKARENDBEN)

nyomtatható online