Felnőttek oktatása esti  munkarendben 2021/2022.

 

 

  Kattintson a kiválasztott szakma képére!

 

 
 

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 


Cukrász szaktechnikus

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés.

JÓ kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetöség, stressztűrő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározásiba termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat
  • állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különbözd termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel
  • folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetöi, szervezöi, gazdálkodási feladatot lát el; • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőséget;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketing- stratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

 

JÓ választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika.

A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerő piacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 


  


 

Szakács szaktechnikus

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsövezetói feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezetö helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fö koordinátora a catering tekintetében.

Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett munkát.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia,jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

 

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni

másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek

kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos

feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsófokú tanulmányok folytatására.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 

Vendégtéri szaktechnikus

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat S éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó szervező készség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • áruk beszerzése és árképzés;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

 

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online


  

 


 

Kereskedő és webáruházi technikus

 

 

Kereskedelem ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A kereskedő és webáruházi technikus szakma új távlatokat nyit a kereskedelem

területén. A szakképzett technikus az általános kereskedelmi folyamatok megismerése mellett alapos tudással rendelkezik a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működésével kapcsolatosan.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Átlagon felüli informatikai tudás, logisztikai és szervező képesség, tervezési és elemzőképesség, számolási készség, fizikai aktivitás, csapatmunka.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 

  • kialakítja a kereskedelmi egység külső/belső arculatát, termék-, ár-, értékesítési-, és kommunikációs politikáját;
  • megtervezi, elemzi, értékeli az áruforgalmi tevékenységet;
  • irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését;
  • a vállalkozás nyereséges gazdálkodása érdekében alkalmazza a gazdasági, jogi és marketing ismereteket;
  • kezeli a megrendeléseket, a törzsvásárlói nyilvántartásokat, a bónuszrendszereket;
  • árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze;
  • a legkorszerűbb digitális és technológiai ismereteinek alkalmazásával irányítja a
  • kereskedelmi és elektronikus rendszerek folyamatszervezését, informatikai
  • megvalósítását;
  • aktualizálja az online tartalmakat, részt vesz az aktuális online, offline kampányok
  • lebonyolításában;
  • ellátja a nyilvántartással, a vásárlók kezelésével, az adatszolgáltatással, az adatok
  • védelmével kapcsolatos adminisztratív feladatokat;
  • szakszerűen kommunikál idegen nyelven.

 

Azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi vénával rendelkeznek, nyitottak a kereskedelem új

formáira és az online világ szerelmesei.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

Kereskedelmi értékesítő

 

Kereskedelem ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat.

 

Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésére, állagmegóvására, a környezetvédelemre.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

 

Önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolat teremtő képesség, empátia, digitális

 

eszközök használata.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL Rendelkeződ

 

  • komplex értékesítői feladatot lát el;
  • felméri a vásárló igényeit, bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgál tatásokat, szakmai tanácsaival segíti a vásárlót a döntésében;
  • közreműködik az árubeszerzés folyamatában: előkészíti a megrendelést és megrendeli az árut;
  • ellátja az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, készletezésével és állagmegóvásával kapcsolatos feladatokat;
  • kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét;
  • kezeli a kereskedelmi egységekben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat;
  • elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat;
  • szakszerűen használja a pénztárgépet;
  • kezeli a vevői panaszokat;
  • kezeli a szakterületének megfelelő gépeket, berendezéseket, eszközöket.

 

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, szereti a változatos kihívásokat, ösztönzi a kereskedelem dinamizmusa, fontos számára a hosszútávú karrierlehetőség.

 

nyomtatható online

 


 

Szakács

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol" remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetöség, jó stressztürö képesség, jó kommunikációs készség,a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZö

  • a vezetöszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítö és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

 

  

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 


 

 

Cukrász

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.

 

A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás, jó problémamegoldó stressz túró, együttműködő képesség, rugalmas szervező képesség, nagy terhelhetőség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZO

 

  • felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
  • kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
  • kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
  • árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
  • szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
  • betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat;
  • csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
  • örzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját, betartja a cukrászati termékek receptúráját, készítési módját;
  • nemzetközi cukrászati termékeket, az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
  • alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
  • fagylaltokat főz és fagyaszt;
  • csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
  • folyamatosan képezi magát;
  • idegennyelvú szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.

 

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk,akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

 

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 

Panziós-fogadós

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

 

A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak, hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is.A szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek igényeit szolgálja ki, a panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok feladatot kell egy személyben ellátnia.

 

KOMPETENCIAELVÁRÁS

 

Széleskörű tájékozottság, jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, vendégszeretet, szervezőképesség.

 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

 

  • üzemelteti a vendéglátóhelyet;
  • marketig tevékenységet végez;
  • vendégekkel, partnerekkel kapcsolatot tart;
  • karbantartásokat biztosít;
  • ügyel a vendéglátóhely környezetére;
  • vendégek számára programokat szervez;
  • logisztikai feladatokat ellát;
  • irányítja, szervezi és értékeli a munkatársak munkáját;
  • kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szállásadókkal partneri viszonyt kialakítva működteti a vendéglátó egységét.

 

Ajánlott minden fiatal számára, aki a vendéglátásban találja meg azokat a kihívásokat, amelyek érdeklik. Szereti a vendégeket, a turisztikai-vendéglátó tevékenységet hosszú távra tervezi.

 

JELENTKEZÉSI LAP - FELNŐTTEK OKTATÁSÁRA (ESTI MUNKARENDBEN) 

 

nyomtatható online

 

Pincér - vendégtéri szakember

 

 

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

A képzés esti munkarendben 1,5 év

A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressz tűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZő

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi
  • átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl,
  • azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál; a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembe-
  • vételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd
  • szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál,
  • tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenörzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaeröpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.